Introductie

Dit is de website van Anne-Wil Duthler. Zij is advocaat en senator.

 

Anne-Wil is werkzaam als advocaat bij First Lawyers, een advocatenkantoor gespecialiseerd in ICT en recht. Anne-Wil heeft het kantoor in februari 2014 opgericht. Tot die tijd was zij werkzaam als adviseur bij het door haar in 1998 opgerichte adviesbureau Duthler Associates. Omdat zij haar cliënten beter wilde bedienen en hen ook - wanneer het noodzakelijk is - wilde kunnen vertegenwoordigen in juridische procedures is zij overgestapt naar de advocatuur. Haar visie is dat cliënten pas echt goed geadviseerd en vertegenwoordigd kunnen worden als stevige inhoudelijke kennis en expertise kunnen worden ingebracht. Vandaar dat First Lawyers een samenwerkingsrelatie heeft met Duthler Associates.

 

Sinds 12 juni 2007 is zij tevens lid van de Eerste Kamer voor de VVD. Zij is woordvoerder Veiligheid en Justitie. Ook is zij voorzitter van de vaste Commissie voor Veiligheid en Justitie. Daarnaast is zij lid van de commissies Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, I&A/JBZ en Europese zaken.

 

Daarnaast treedt zij regelmatig op als arbiter bij automatiseringsgeschillen voor de Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA), is zij docent, onder meer aan de Erasmus Universiteit voor de opleiding IT auditing, en treedt zij regelmatig op als spreker op congressen en seminars.

 

Ook heeft zij diverse boeken en artikelen gepubliceerd, onder andere over het gebruik van pseudoniemen in digitale identiteitsbewijzen, over juridische modellen voor Trusted Third Parties en over de beheersing van automatiseringsrisico’s en automatiseringscontracten.